Atomfegyverekről végrendelkezett Észak-Korea volt vezetője

Vágólapra másolva!
Sohase csökkentsétek éberségeteket - áll az Észak-Koreát tizenhét éven át irányító Kim Dzsong Il végrendeletében. A kedves vezetőként is emlegetett kommunista diktátor azt írta, hogy csak atomfegyverekkel, ballisztikus rakétákkal lehet megvédeni a békét.
Vágólapra másolva!

Kim Dzsong Il, Észak-Korea előző, decemberben elhunyt vezetője végrendeletében meghagyta, hogy országa folytassa az atomfegyverek, a biológiai fegyverek és a ballisztikus rakéták fejlesztését - írja csütörtökön megjelent számában egy japán hetilap.

"Tartsátok észben, hogy az atomfegyverek, ballisztikus rakéták és biológiai fegyverek állandó fejlesztése és megőrzése a béke védelmének egyetlen eszköze a Koreai-félszigeten. Sohase csökkentsétek éberségeteket" - idézi a Sukan Bunsun című magazin a "kedves vezetőt".

A lap szerint Li Jun Kol, a dél-koreai székhelyű észak-koreai stratégiai információs központ, az NKSIS vezetője "egy magas rangú észak-koreai illetékeshez igen közel álló személytől" szerzett tudomást Kim Dzsong Il végakaratáról. "Li úr megadta nekünk forrása nevét és funkcióját, így megállapíthattuk, hogy információi hihetők" - olvasható a cikkben.

A hetilap nem közölt fotót a végrendeletről, de több szövegrészt is idézett belőle, Li pedig megerősítette a magazin cikkének helytállóságát.

Egész Észak-Korea első elnökének 100. születésnapjára készül, amelyet békésnek mondott rakétakilövéssel ünnepelne. Az Egyesült Államok szerint azonban az egész felhajtás veszélyes fegyverkísérletet leplez. Ha sikerrel jár, a műhold fellövéséhez használt észak-koreai rakéta egyes becslések szerint akár Budapestig is elérhet. Észak-Korea szerdán kezdte meg a rakéta feltöltését üzemanyaggal.