Élő csecsemő került egy argentin halottasházba

Vágólapra másolva!
A koraszülött kislányról azt hitték, hogy halva született, amikor az anyja felnyitotta a koporsóját, látta, hogy a gyerek lélegzik és sír. Az argentin hatóságok az eset teljes körű kivizsgálását ígérték.
Vágólapra másolva!

Egy síró csecsemőt találtak egy argentin hullaházban 12 órával az után, hogy a kislányt halottnak nyilvánították - közölte a brit BBC szerdán. A csecsemő anyjának azt mondták, hogy a lánya halva született, ezt követően pedig a babát a halottasházba szállították.

Később az anya és az apa meglátogatta a halottasházat, ahol felnyitották a koporsót, és látták, hogy a csecsemő lélegzik és sír. A kislány a Luz Milagros (magyarul: csodák) nevet kapta, utalva a gyermek születési körülményeire. Az eset egy hete történt Argentína északi részén, Perrando városában, azonban a helyi hatóságok csak most hozták nyilvánosságra.

A helyi egészségügyi hatóságok vezetője szégyenteljesnek nevezte az esetet, és teljes körű kivizsgálást ígért. A csecsemő koraszülött volt, az anya hat hónapos terhessége után született. A csecsemő a jelentések szerint jól van.