Csirkében kapták meg a fizetésüket az üzbég tanárok

Vágólapra másolva!
Közel húszezer csirkét osztottak szét üzbegisztáni tanárok között a fizetésük egy része helyett, miután az állam költségvetési gondokkal küzd. A hatóságok szerint sikeres akción vannak túl, a tanárok szerint drágán számolták a csirke árát.
Vágólapra másolva!

Több tanár is csirkében kapta meg a fizetése egy részét Üzbegisztánban, Buhara régióban - közölte a RIA Novosztyi portál szerdán. A tanárok Szerbiából származó csirkéket kaptak, és a tervek szerint a jövőben ukrán borjakat is kaphatnak.

A hatóságok szerint a tanárok önként vállalták, hogy fizetésük egy részét csirkében kapják meg, azonban egy helyi tanár szerint ez nem így volt. A férfi szerint győzködték őket, hogy vigyenek magukkal tíz csirkét. Mint mondta, a szerb csirkék drágábbak, mint a helyi csirkék, így összességében még kevesebb fizetést is kaptak.

A hatóságok szerint a csirkében való fizetés nagyon sikeres volt, és elképzelhető, hogy a jövőben más régiókban is bevezetik. A jelentések szerint összesen húszezer csirkét osztottak szét, és további negyvenezer csirkét kaphatnak a tanárok fizetés helyett a közeljövőben. Szakértők szerint az üzbég kormány csökkentené a költségvetés kiadásait, ezért ad fizetés helyett csirkét.