Fehér férfiakat vettek őrizetbe az oklahomai sorozatgyilkossággal kapcsolatban

Vágólapra másolva!
Két  férfit őrizetbe vett az oklahomai Tulsa városának rendőrsége a pénteki lövöldözéssel kapcsolatban, amelyben három fekete férfit megölt, kettőt pedig megsebesített egy elkövető. A két letartóztatott fehér bőrű, noha a rendőrség még nem erősítette meg, hogy a gyilkosságokat rasszista indítékból követték el.
Vágólapra másolva!

Letartóztatott a rendőrség két fehér férfit Oklahoma államban azzal a feltehetően rasszista indíttatású pénteki gyilkossággal összefüggésben, amelynek során egy férfi agyonlőtt három embert - feketéket -, kettőt pedig megsebesített az Oklahoma állambeli Tulsa városában. A meglőtt férfiakat a BBC beszámolója szerint kórházban ápolják, állapotuk kritikus.

A gyanúsítottakon névtelen bejelentés alapján, helyi idő szerint vasárnap reggel ütöttek rajta a rendőrök. Egyikük 19, a másikuk 32 éves.

Az öt áldozat a feltételezések szerint nem ismerte egymást, de mindannyian ugyanabban a közel 5 kilométer sugarú körzetben sétáltak pénteken, amelyben néhány órányi eléréssel a lövéseket leadta az elkövető.

Tulsa városának ezen az északi részén túlnyomórészt feketék laknak, bár a rendőrség a rasszista indítékot még nem erősítette meg.

Tulsa rendőrségi szóvivője, Jason Willingham azt mondta, hogy "még korai indítékról beszélni. Egyelőre további kérdéseket teszünk fel, és remélhetően a tett motivációja is világossá válik hamarosan."

A szóvivő azt nem erősítette meg, hogy a gyanúsítottak fel voltak fegyverkezve, amikor őrizetbe vették őket.

A BBC korábbi tudósítása szerint a városban feszült a hangulat, az ott lakókat sokkolták a történtek, és mindenki attól fél, hogy a gyilkos újra lecsap. A városvezetés próbálja megnyugtatni a kedélyeket.

A nyomozásba már az FBI speciális egysége is beszállt, de a lakók közül sokan nem bíznak a hatóságokban.