Szakállas bácsika lett a tömeggyilkos Charles Mansonból

Vágólapra másolva!
Megnövesztette a haját, és hosszú szakálla van Charles Mansonnak egy júniusban készült kép tanúsága szerint. A fotót a sorozatgyilkos egy hét múlva esedékes meghallgatása előtt hozták nyilvánosságra. Az életfogytiglanra ítélt Manson a hatvanas években több embert is megölt, és faji háborút akart kirobbantani társaival.
Vágólapra másolva!

Egy héttel következő meghallgatása előtt új fotót hoztak nyilvánosságra a sorozatgyilkos Charles Mansonról - közölte az amerikai CNN. A képet a hírtelevízió kérésére tette közzé a Mansont fogva tartó kaliforniai fegyintézet. A júniusban készült képen a hetvenhét éves Manson hosszú ősz hajat, szakállt és bajszot visel, a homlokán pedig egy horogkereszt tetoválás látható.

Az amerikai börtönökben általában akkor készítenek új fotókat egy elítéltről, amikor új börtönbe szállítják, vagy amikor nagymértékben megváltozik a külseje. Charles Mansonról negyven éven át nem került nyilvánosságra fotó, először három évvel ezelőtt közölt róla képet a börtön. Manson akkor még kopasz volt, sűrű ősz, de a mostaninál rövidebb szakállat viselt, a homlokára pedig egy szvasztikát tetováltatott a börtönévek alatt. Most azért fotózták le újra, mert jelentősen megváltozott a külseje az új haj- és szakállviselete miatt.

Mansont először 1969-ben halálra ítélték Sharon Tate színésznő, valamint hat másik ember megöléséért. Manson mellett négy vádlott-társát is elítélték. Halálos ítéletüket 1972-ben változtatták meg életfogytig tartó börtönbüntetésre, amikor több államban beszüntették a halálbüntetést. A bíróság úgy gondolta, hogy Manson fajok közötti összecsapásokat akart kirobbantani a gyilkosságokkal.

Manson utoljára 15 évvel ezelőtt jelent meg meghallgatáson, fogva tartása óta 11 alkalommal utasította vissza, hogy elmenjen rá. A sorozatgyilkos nem számít mintarabnak, 2009-ben egy ügyész arról számolt be, hogy Manson számtalan erőszakos bűncselekményben vett már részt a börtönben.