Szétverte a gazdák tüntetését a kínai rendőrség

Vágólapra másolva!
A földjeiktől megfosztott kínai gazdák az alacsony kártérítési összegek és egy helyi földműves halála miatt kezdtek ülősztrájkot három napja. A rendőrség most feloszlatta a tüntetést, állítólag többen megsérültek és többeket le is tartóztattak.
Vágólapra másolva!

Összecsaptak a rendőrökkel azok a kínai falusi földművesek, akik három napja autópályákat torlaszoltak el az ország dél-nyugati részén, hogy így tiltakozzanak egy helyi termelő halála és a földjükért kapott kártérítési összeg miatt - írja a Guardian című brit lap online kiadása. Miközben a kínai rendőrség feloszlatta az útfoglalók blokádját, többen megsérültek és többeket le is tartóztattak.

Egy kínai rendőr megerősítette, hogy feloszlatták a tüntetést, de azt mondta, nem tud arról, hogy bárkit őrizetbe vettek volna, és tagadta, hogy vannak sérültek. A helyi önkormányzatot nem lehetett elérni kedden az állami ünnepi miatt - írja a Guardian.

A kínai gazdák azért kezdtek ülősztrájkot három napja, mert a múlt héten megölte magát egy termelő a túl alacsony kártérítés miatt. Ebben az évben folytatódott a kínai földek állami kisajátítása, és a falusi gazdák arra panaszkodnak, hogy alig kapnak valami kártérítést.