Tizennégyen meghaltak a líbiai összecsapásokban

Vágólapra másolva!
A Nyugat-Líbiában állandósult harcok tizennégy áldozatot követeltek a napokban. Az ország vezetése delegációt küldött a régióba a helyzet rendezése érdekében.
Vágólapra másolva!

Legkevesebb 14 ember meghalt 80 pedig megsebesült Nyugat-Líbiában, Zuara városának közelében a különböző fegyveres csoportok közötti összetűzésekben hétfőn és kedden - közölte a Líbiát vezető Átmeneti Nemzeti Tanács (ÁNT).

A közlemény szerint a nyugati régióban, a tunéziai határ közelében szinte állandósultak az összecsapások, de a vezetés már a helyszínre küldött egy delegációt, amelynek feladata, hogy nyugalmat teremtsen és megoldja a problémát. Az ellenségeskedés akkor kezdődött, amikor az egykori zuarai lázadókat Dzsamil városában letartóztatták, s csak az ÁNT közbenjárására engedték őket szabadon.

A Kadhafi-rezsim tavaly októberi bukása óta kézzel fogható a feszültség az amazig (berber) kisebbség lakta Zuara és a környező, a polgárháború során a líbiai vezető, Moammer Kadhafi csapatait támogató városok között. A környékről, illetve Líbiai más részeiről is emberek ezrei menekültek Tunéziába az elmúlt napokban. A Vörös Félhold adatai szerint hétfőn ötezer líbiai kelt át a Rasz Zsdír-i határon, míg közel négyezren a déli határszakaszon, Dehibánál hagyták el a hónapokig tartó polgárháborúból felépülni próbáló országot.