Melegpornót vetített a felekezetének egy ír pap

Vágólapra másolva!
Az áldozásra felkészítő diaanyag helyett melegpornóképeket vetített egy ír pap a felekezetének Észak-Írországban március végén. A pap elmondása szerint nem tudja, hogyan kerültek a számítógépére a fotók.
Vágólapra másolva!

Tizenhat melegpornófotót vetített le véletlenül egy ír pap egy családokból és gyerekekből álló gyülekezetnek egy északír iskolában - közölte pénteken a brit Guardian. Az ügyben vizsgálatot indított az ír egyház. Az eset még március 26-án történt egy iskolában Észak-Írországban, amikor a pap az áldozásra akart felkészíteni egy gyülekezetet.

A szülők elmondása szerint a pap egy PowerPoint-prezentációt akart levetíteni, azonban amikor a képernyőn a prezentáció helyett melegpornót ábrázoló képek jelentek meg, a pap kihúzta a képeket tartalmazó pendrive-ot a számítógépéből, és elhagyta a szobát. A Guardian szerint Martin McVeigh atya húsz perc múlva visszatért, majd megtartotta az előadást.

A pap később elmondta, hogy nem tudja, miként kerültek a képek a pendrive-jára. Az ír egyház egyik képviselője azt mondta, a rendőrség bűncselekmény hiányában nem indított nyomozást az ügyben. Mint mondta, az ügyben érintett pap részt vesz az egyház által indított nyomozásban, amely azt hivatott kideríteni, hogyan kerültek a képek a pap birtokába.