Las Vegas-i dorbézolásba bukott bele Obama csúcstisztviselője

Vágólapra másolva!
A vendégeket gondolatolvasó szórakoztatta, és 1,5 millió forint értékű szusival tömhették meg magukat azon az ötnapos konferencián, amelyet egy amerikai állami vállalat szervezett munkatársainak. A buli végszámlája 180 millió forint lett, az esztelen költekezés miatt lemondott a cég vezetője.
Vágólapra másolva!

Távozik posztjáról az amerikai kormányzati szervek kiszolgálásáért felelős cég, a General Services Administration (GSA) vezetője, Martha Johnson, miután kiderült, hogy vitatható körülmények között költött el 180 millió forintnak megfelelő összeget egy továbbképzésre - írja a BBC.

A GSA munkatársainak Las Vegasba szervezett többnapos konferencia szervezői megsértették a költségvetési intézmények költekezésére vonatkozó szabályokat. Az ötnapos konferencián a cég 300 munkatársa vett részt. Csak szusira több mint 1,5 millió forintnak megfelelő összeget költöttek, de alkalmaztak egy gondolatolvasót is, feleennyiért. A Washington Post szerint egy komikus és egy bohóc is szórakoztatta a GSA embereit.

A Fehér Ház elfogadta Johnson lemondását, az elnöki hivatal szerint a GSA nem megfelelően bánt az adófizetők pénzével, és megsértett számos etikai szabályt. Johnson felmondása előtt kirúgta két helyettesét, és felfüggesztette több korábbi munkatársát.