Hét embert lelőtt egy ámokfutó egy amerikai egyetemen

Vágólapra másolva!
Hét embert agyonlőtt egy fegyveres a kaliforniai Oakland egyik egyetemén - jelentette a CBS hírtelevízió internetes oldala. A rendőrség nem sokkal később elfogott egy férfit, akit a gyilkosságokkal gyanúsít.
Vágólapra másolva!

Hét embert ölt meg egy fegyveres egy oaklandi egyetemen az Egyesült Államokban. A férfi az egyik osztályteremben kezdett lövöldözni helyi idő szerint fél tizenegy előtt pár perccel, az Oikos University nevű keresztény magánegyetemen. Az Oakland Tribune helyi lap internetes kiadásának beszámolója szerint a rendőrség utóbb egy közeli bevásárlóközpontban őrizetbe vette a lövöldözőt, aki a bevásárlóközpont biztonsági őreinek adta meg magát.

Szemtanúk beszámolói szerint a támadó az osztályteremben felállt, mellbe lőtte az egyik közelben álló diákot, majd tüzet nyitott a többiekre is. A lövéseket az egész épületben hallották, "mindenki nagyon megrémült" - idézett a lap egy angoltanárt. Pánik tört ki, a diákok kirohantak az épületből.

Az iskola vallási, zenei és ápolói tanulmányokat kínál a jelentkezőknek. Az iskola alapító-igazgatója szerint a támadó korábban ápolói kurzusra járt, de már nem volt beiratkozva, Azt nem tudta megmondani, hogy kirúgták, vagy maga hagyta félbe tanulmányait.

A támadó kilétéről egyelőre semmit sem árultak el, de a CBS szerint az elfogás előtt az elkövetőt negyvenes éveiben járó, erős testalkatú ázsiai férfiként írták le.