Civil kórházban kezelik majd Timosenkót

Vágólapra másolva!
Az ukrán főügyész egyelőre egy helyi kórházba szállíttatta át a volt kormányfőt, de felvetődött már a külföldi kezelés lehetősége is.
Vágólapra másolva!

Viktor Psonka ukrán főügyész utasítást adott arra, hogy a hétéves szabadságvesztését töltő Julija Timosenko volt kormányfőt a kacsanyivkai börtönön kívül gyógykezeljék. Timosenko hátfájdalmaktól szenved. Renat Kuzma, az ukrán főügyész első helyettese a múlt hét végén már közölte: Kijevben fontolóra vették Timosenko németországi gyógykezelését.

Február 4. és 15. között független nemzetközi szakorvosi bizottság - amelynek német, kanadai, illetve vezető ukrán orvosok voltak a tagjai - vizsgálta meg Timosenkót, aki a Harkiv megyei női börtönben tölti hétéves büntetését, amelyre a 2009. évi orosz-ukrán gázárszerződések megkötése során elkövetett hivatali hatalommal való visszaélés vádjával ítélték tavaly októberben.

Rajisza Bohatirjova egészségügyi miniszter, miniszterelnök-helyettes március elején közölte, Psonka biztosította a Timosenkót megvizsgáló német orvosok képviselőit, hogy ha mindenképpen szükséges, a kacsanyivkai börtönön kívül kezelik a volt kormányfőt.