Lefagyasztott embriók pusztultak el egy római kórházban

Vágólapra másolva!
Női petesejtek, spermaminták és embriók pusztultak el egy római kórházban a hűtőrendszer meghibásodása miatt. Körülbelül 40 párt érint az ügy, köztük olyanokat, köztük olyanokat, akiknek ez volt az utolsó esélye, hogy gyerekük lehessen.
Vágólapra másolva!

Lefagyasztott női petesejtek, spermaminták és embriók pusztultak el egy római kórházban, feltehetően egy műszaki hiba miatt. Az ügyben személyesen az olasz egészségügyi miniszter kezdeményezett vizsgálatot.

Az eset még kedden történt a San Filippo Neri kórházban, ahol a hűtőberendezésben történt meghibásodás, és emiatt semmisült meg 94 lefagyasztott embrió, 130 petesejt, 5 spermaminta. Az ügy legalább 40 házaspárt érint, akik azzal fenyegetőznek, hogy jogi útra terelik az ügyet.

Az egyik érintett pár épen aznap volt kórházban, és ahogy hazaértek már értesítették is őket a szerencsétlen esetről. "Elvesztettem a reményemet, hogy valaha gyerekem lehessen" - idézte a Telegraph brit lap a 33 éves Federicát. A mesterséges megtermékenyítési programban részt vevő nő tavaly elvetélt, akkor elvesztette fiú-ikreit, most egy másik lefagyasztott ikerpárjuk is odaveszett.

Az ügyet a római ügyészség is vizsgálja, de az Air Liquide francia cég - amely az embriók és a minták hűtéséhez használt folyékony nitrogént szállítja -, maga is belső vizsgálatot rendelt el.