Hatan meghaltak egy újvidéki diszkótűzben

Vágólapra másolva!
Három fiú és három lány halt meg feltehetően füstmérgezésben, amikor vasárnapra virradóra leégett egy újvidéki diszkó. A szórakozóhely tulajdonosát őrizetbe vették.
Vágólapra másolva!

Leégett egy diszkó vasárnapra virradóra Újvidéken, a szerbiai média szerint hat fiatal halt meg a tűzesetben. Az éjszakai szórakozóhelyen mintegy 350-en tartózkodtak, amikor elterjedtek a lángok. A B92 rádió-televízió szerint a halálos áldozatok - három fiú és három lány, mind a hatan 18 év körüliek - valószínűleg füstmérgezésben haltak meg, a mosdóban rekedve. A szórakozóhelyen kitört pánikban és lökdösődésben ketten megsérültek, de az állapotuk nem életveszélyes.

A tűzesettel összefüggésben a hatóságok ötven embert vettek őrizetbe, köztük a diszkó tulajdonosát is.

Milorad Veljovic rendőrfőnök a tragédia helyszínén azt mondta, az első vizsgálatok szerint a tűz a szórakozóhely színpadán keletkezett, valószínűleg a diszkóberendezések műszaki hibája miatt. A helyszínre érkezett vasárnap reggel Ivica Dacic szerb belügyminiszter is.

Predrag Maric, a belügyminisztérium rendkívüli helyzetekkel foglakozó osztályának vezetője azt mondta, hogy a Szentendrei és a Partizanska utca sarkán található, Kontrast nevű diszkót az illetékes hatóságok rendszeresen ellenőrizték. A tűzoltókat hajnali 2 óra 20 perckor riasztották, és négy percen belül a helyszínen voltak. A vizsgálat szerint idejében történt a riasztás - tette hozzá Maric.

Néhány év leforgása alatt ez már a harmadik súlyos tűzeset Újvidéken. Négy ével ezelőtt egy kávéház égett le, nyolc ember halálát okozva, a Putnik szállodában történt tűzesetben pedig két ember halt meg.