Szaúdi szálakat sejt szeptember 11-e mögött két volt szenátor

Vágólapra másolva!
Sok kérdés maradt megválaszolatlan két volt demokrata szenátor szerint azzal kapcsolatban, hogy vajon milyen szerepet játszottak a szaúdiak a 2001. szeptember 11-i, Egyesült Államok elleni terrortámadásokban.
Vágólapra másolva!

Két volt amerikai szenátor a birtokába került bizalmas információkra hivatkozva azt állítja, hogy a szaúdi kormány közvetlen szerepet játszott a 2001. szeptember 11-ei, USA-elleni terrortámadásokban - írja a New York Times online kiadása. Bob Graham volt szenátor azt mondta: meg van győződve róla, hogy közvetlen kapcsolat mutatható ki a támadásokban résztvevő terroristák és a szaúdi kormány között. Graham ezt eskü alatt vallotta abban a perben, amelyet az áldozatok családtagjai által a szaúdi kormány és az arab ország más intézményei ellen indítottak még 2002-ben.

Korábbi kollégája, a demokrata Bob Kerrey szintén eskü alatt tett írásbeli nyilatkozatában azt mondta: jelentős kérdések maradtak megválaszolatlanul a szaúdi intézmények szerepével kapcsolatban. A szaúdiak ügyvédei nem voltak hajlandóak kommentálni a két volt szenátor állításait.