A "relativizmus kultúrája" elleni harcot sürgette a pápa

Vágólapra másolva!
A fiatalok nevelése állt XVI. Benedek újévi beszédének a központjában. A Szent Péter-bazilikában tartott misén a 84 éves pápa fáradtnak látszott, és most is gördülő emelvényen tette meg a bazilika bejárata és a főoltár közötti távolságot.
Vágólapra másolva!

A reményteljes jövő biztosítása érdekében kulcsfontosságú a fiatalság nevelése az alapvető értékekre és erénynekre - hangsúlyozta vasárnap újévi misén elhangzott beszédében a pápa. XVI. Benedek a Szent Péter-bazilikában tartott istentiszteleten a Vatikán által a világbéke napjának tekintett újév napján felszólította a világ vallási vezetőit és nevelőit, küzdjenek a "relativizmus kultúrája" ellen, és a béke és az igazság értékeire neveljék a fiatalokat.

A fiataloknak "meg kell tanulniuk a békés egymás mellett élés fontosságát és művészetét, a kölcsönös tiszteletet, a párbeszédet és megértést" - mondta a 84 éves pápa, aki fáradtnak látszott a mise alatt, de erős volt a hangja, és mosolyogva beszélgetett a szertartás idején ajándékot hozó családokkal és gyermekekkel.

Ahogyan az elmúlt hónapokban, a pápa most is kerekeken gördülő emelvényen tette meg a bazilika bejárata és a főoltár közötti távolságot. A Vatikán szerint erre a megerőltetés csökkentése érdekében van szükség, de semmilyen egészségügyi okot nem említettek.

Szokásos vasárnapi úrangyala imásága után a katolikus egyházfő üdvözölte a Szent Péter-bazilika előtt összegyúlt több tízezres tömeget, és külön is békés és sikerekben gazdag új esztendőt kívánt az olasz népnek és Giorgio Napolitano olasz köztársasági elnöknek.