Minden áldozatába többször belelőtt a newtowni ámokfutó

rendőrök érkeznek a Dickinson utcán a Sandy Hook Általános Iskola elé, ahol egy férfi lövöldözni kezdett, iskolai lövöldözés
Vágólapra másolva!
Azonosították a halottakat a pénteki amerikai iskolai mészárlás helyszínén. Kiderült, hogy a tettes hidegvérrel, egyénenként több lövéssel gyilkolt, és lehet, hogy egy előző napi veszekedés volt az indítéka.
Vágólapra másolva!

"A legrosszabb, amit valaha láttam" - így foglalta össze Connecticut állam igazságügyi orvosszakértője a pénteki iskolai vérengzés nyomait a a Reuters hrügynökség internetes oldalán közölt beszámoló szerint. Wayne Carver azt mondta, az ámokfutó a Sandy Hook iskolában meghalt húsz gyerek és hat felnőtt mindegyikét több lövéssel végezte ki, volt, akire 11-szer lőtt rá. A gyerekek azonosítása során csak fotókat mutattak a szülőknek, a holttestekhez nem engedték oda őket - írta a New York Times internetes kiadása.

A hatóságok magyar idő szerint szombaton késő este nyilvánosságra hozták az összes áldozat nevét és életkorát. Eszerint 12 kislány és 8 kisfiú lelte halálát a helyszínen, valamennyien 6-7 évesek. A hat felnőtt áldozat között van az iskola igazgatója és pszichológusa, akik állítólag megpróbáltak szembeszállni az iskolába erőszakkal behatoló támadóval.

Az eddigi adatok szerint a gyilkos egyetlen puskával ölt, noha több fegyver is volt nála. Egyes értesülések szerint korábban az iskolában dolgozott - írta a BBC brit közszolgálati csatorna oldala. Ezt a verziót erősíti, hogy a Daily Mail által közölt információk szerint a támadó egy nappal a mészárlás előtt összeszólalkozott az intézmény négy alkalmazottjával. Közülük hármat megölt, a negyedik azért maradhatott életben, mert aznap nem volt bent az iskolában.

A tragédia vélhetően újraéleszti a vitát az Egyesült Államokban a fegyvertartás szabályainak szigorításáról, erről bővebben itt olvashat.