Kiengedték az intenzívről az idősebb Busht

Vágólapra másolva!
Olyan mértékben javult idősebb George H.W.Bush volt amerikai elnök egészségi állapota, hogy elhagyhatta az intenzív osztályt.
Vágólapra másolva!

Egy rendes kórterembe vitték át a houstoni metodista kórház intenzív osztályáról George H.W.Busht - közölte Jim McGrath. A Bush-család szóvivője szerint a 88 éves expolitikus eszméleténél van, jó a hangulata, és még dudorászik is. Busht azért kellett az intenzíven ápolni, mert magas lázát sokáig nem sikerült levinni.

A 41. amerikai elnök - a 43. elnök, George W. Bush apja - november elején hörghurut miatt 12 napot volt kórházban. November 23-án, négy nappal az után, hogy kiengedték, megint beszállították a houstoni klinikára, azóta ott ápolják.

George H.W.Bush 1989 és 1993 között volt az Egyesült Államok elnöke. Az idős expolitikus - aki az alsó végtagjainak a gyengesége miatt több mint egy éve kerekesszékbe kényszerült - volt kongresszusi képviselő, ENSZ-nagykövet, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója és két cikluson át, Ronald Reagan elnöksége idején az Egyesült Államok alelnöke, mielőtt 1988-ban a Republikánus Párt jelöltjeként elhódította a Fehér Házat.