Ötven emberrel végzett egy öngyilkos merénylő Szíriában

Vágólapra másolva!
Legalább ötven ember meghalt egy robbanásban, amelyet öngyilkos merénylő okozott a szíriai Hama tartomány egyik településén. A merényletet a kormányerők ellen követte el egy szíriai iszlamista szervezet.
Vágólapra másolva!

Az első hírek szerint ötven ember meghalt, amikor öngyilkos merényletet követtek el hétfőn Szíria középső részén, Hama tartományban katonák és a Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű milícia fegyveresei ellen. Az autóba szerelt bombát működésbe hozó merénylő az an-Naszra Front nevű iszlamista szervezet embere volt - közölte az Emberi Jogok Megfigyelőközpontja londoni székhelyű szíriai ellenzéki csoport.

Az an-Naszra (Győzelem) tavaly decemberben jelentkezett először a fővárosban, Damaszkuszban és Aleppóban elkövetett robbantásos merényletek elkövetőjeként, előtte ismeretlen volt.

Szíriában közel 20 hónapja indultak a rezsimellenes tüntetések, amelyek idővel polgárháborúvá alakultak. A harcnak már több mint 36 ezer halálos áldozata van. A szíriai ellenzék éppen Katarban próbál megegyezni az egységes fellépésről, hogy megdönthessék a rezsimet.