Meghalt a nyugtatóinjekciótól egy osztrák ámokfutó

Vágólapra másolva!
Kommandósok is üldözték azt az osztrák férfit, aki Graztól Mariborig menekült autóval. Az egyik szlovéniai kórházban beadott nyugtatóinjekciótól meghalt a 44 éves autós.
Vágólapra másolva!

Belehalt az elfogása után beadott nyugtatóinjekcióba szombaton egy bécsi férfi, aki Grazból a szlovéniai Mariborig menekült autóval, miután elszökött egy rendőri rutinellenőrzés elől.

A 44 éves autós üldözésébe az osztrák-szlovén határ spielfeldi átkelőjénél még kommandósok is bekapcsolódtak, a Cobra-egység ugyanis épp ott várakozott a hivatalos látogatásra Ausztriába érkező macedón államfő, Gjorge Ivanov fogadására.

Végül csak Mariborban sikerült a férfit a szlovén rendőröknek feltartóztatniuk. Onnan rendkívül izgatott állapota miatt egy muraszombati kórházba szállították, és nyugtatóinjekciót adattak be neki, ez azonban nem sokkal később a halálát okozta. Karl-Heinz Grundböck, az osztrák belügyminisztérium szóvivője szerint boncolást kértek annak tisztázására, hogy az injekció beadásakor az autós ámokfutó nem volt-e ittas vagy kábítószeres állapotban.