A hó is szívatja a New York-iakat

Vágólapra másolva!
A Sandy hurrikán után most a hóeséssel, a fagyponthoz közeli hőmérséklettel és az erős széllel kell megbirkózniuk a New York-iaknak. A legnagyobb veszélyben az áram és fedél nélkül maradt lakosok vannak, több ezren menedéksátrakban próbálnak melegedni.
Vágólapra másolva!

A nor'easter néven emlegetett lokális, hurrikánszerű vihar havat és szelet hozott az Egyesült Államok északkeleti részére - írja az amerikai CNN csatorna online oldala. Az újabb természeti csapás a lehető legrosszabbkor jött, hiszen a Sandy hurrikán után még mindig 600 ezer háztartásban nincs áram. A hó szerda este kezdett esni, először Staten Islanden, majd Connecticut egyes részein, ahol húsz centiméternyi hó is lehullott. "Az anyatermészet újabb ütést mért a városra, így tesztelve elszántságát" - mondta a New Jersey-i Newark polgármestere a CNN-nek.

Forrás: AFP/Getty Images/Mario Tama
Forrás: AFP/Getty Images/Mario Tama

A képre kattintva galéria nyílik

Az előrejelzések óránkénti 60 mérföldes széllökéseket jósolnak a part menti városokban. Közben a hó és a fagyponthoz közeli hőmérséklet komoly veszélyt jelent a fedél nélkül maradtakra. A Sandy hurrikán miatt kitelepített lakosok takarókkal és áramgenerátorokkal próbálják melegen tartani magukat. Kedden este a Sandy nagyjából 8500 áldozatát helyezték menedékbe a Vöröskereszt száz sátrában. Michael Bloomberg, New York polgármestere közben elrendelte, hogy a járőrök hangosbemondón figyelmeztessék az időseket, hogy keressenek meleg helyet, ahol meghúzódhatnak, és arra kérte az embereket, hogy figyeljenek a szomszédaikra is.