Hősugárzó miatt égtek halálra a mozgássérültek

Vágólapra másolva!
Gázrobbanás okozta a hétfői németországi katasztrófát, egy hordozható hősugárzó robbant fel. Tizennégy ember halt meg, kilencen megsérültek.
Vágólapra másolva!

A hősugárzóból szivárgó gáz meggyulladt, és ez okozta a robbanást Titisee-Neustadtban, egy fogyatékkal élőket foglalkoztató üzemben - jelentette be Peter Häberle ügyész kedden, a televízió által is közvetített sajtótájékoztatóján. Az egyelőre nem világos, miért lobbant lángra a gáz.

Häberle elmondta, hogy az eddigi bizonyítékok balesetet feltételeznek, nem találtak szándékosságra utaló nyomot, bár a vizsgálat kiterjed gyújtogatásra és gondatlanságból elkövetett emberölésre is. A tűz az üzem pincéjében történt robbanás következtében keletkezett, amikor mintegy százan tartózkodtak az épületben.

Az áldozatok között volt egy ötvenéves munkavezető és 13 fogyatékkal élő ember. A sérültek közül senki nem volt életveszélyben kedden. A helyszínre háromszáz tűzoltó vonult ki, az oltásban több helikopter is részt vett. A lángokat két óráig tartó küzdelemben sikerült megfékezni.