Megcsalta a feleségét, lemondott a CIA-vezér

Vágólapra másolva!
37 éves házasság után rendkívül rosszul döntöttem, hogy házasságon kívüli kapcsolatra léptem - közölte David Petraeus, aki pénteken lemondott a CIA vezetéséről.
Vágólapra másolva!

Lemondott posztjáról David Petraeus, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója. A BBC szerint beismerte, hogy félrelépett.

Közleményében Petraeus elmondta, beadta lemondását Barack Obama frissen újraválasztott amerikai elnöknek, aki pénteken el is fogadta azt.

"37 év házasság után rendkívül rosszul döntöttem, amikor házasságon kívüli kapcsolatba léptem" - írta magyarázatul.

"Az ilyen viselkedés elfogadhatatlan mind férjként, mind egy olyan szervezet vezetőjeként, mint a miénk" - írta a CIA-re utalva.

Petraeus 2011 szeptemberétől vezette a CIA-t, azelőtt pedig az afganisztáni misszió vezetője volt. Az új vezető kiválasztásáig Michael Morell igazgatóhelyettes veszi át az amerikai hírszerzés irányítását.

Az NBC News azt írta, valószínűleg Morrell veszi át a hírszerzés irányítását. Ő régóta a CIA-nál dolgozott elemzőként, és közelről látta az elmúlt évek két legjelentősebb, hírszerzést érintő ügyét. 2001. szeptember 11-én George W. Bush elnökkel volt, amikor az akkori elnök tudomást szerzett a terrortámadásról. Jelen volt később a válságstáb ülésein is. Majd 2011. májusában már a CIA igazgatóhelyettese volt, amikor amerikai kommandósok megölték Oszama bin Laden terroristavezért.