Felrobbant egy busz Tel Avivban

Felrobbant egy busz Tel Avivban, palesztin terror támadás Izraelben
Vágólapra másolva!
A buszon tízen sérültek meg, közülük öten súlyosan. Az izraeli rendőrség terrortámadásnak minősítette az esetet.
Vágólapra másolva!

Robbanás történt egy autóbuszon szerdán Tel Aviv központjában. A magyar idő szerint 11 óra 4 perckor történt robbanásban az izraeli mentőszolgálat első összegzése szerint mintegy tízen sebesültek meg - jelentette az izraeli közszolgálati rádió. A BBC úgy tudja, hogy a robbantásban öten súlyosan megsérültek. A környéket lezárták és keresik a támadót.

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

A Tel Avivi rendőrség és az izraeli kormány is terrortámadásnak minősítette az esetet. Az izraeli rádiónak egy szemtanú azt mondta, hogy a robbanás után a busz teljesen kiégett. Más valaki arról számolt be, hogy látott egy férfit, amint a buszon hagyja a bombát, majd elmenekül.

A BBC szerint lövöldözést hallatszott a városban akkor, amikor a rádióban bemondták a robbanásról szóló híreket.

Az eset az után történt, hogy Izrael továbbra is támadja a Hamász radikális palesztin szervezet kulcsfontosságú létesítményeit, reggel például a belügyminisztérium épületét is rakétákkal lőtték. A palesztinok válaszul több rakétát is kilőttek Izraelre - írja a BBC.

Közben nemzetközi segítséggel próbálnak véget vetni a konfliktusnak: a térségben tartózkodik Hillary Clinton amerikai külügyminiszter és Ban Ki-mun ENSZ-főtitkár is.

Az egy hete tartó gázai konfliktusban eddig 139 palesztin és öt izraeli veszítette életét.

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand