Felborult egy menekültekkel teli hajó a Földközi-tengeren

Vágólapra másolva!
Hetven ember - feltehetően afrikai menekültek - utazott azon a hajón, amely az olasz partoktól 260 kilométerre borult fel. Az olasz hatóságok gyorsnaszádot küldtek a helyszínre.
Vágólapra másolva!

Szerencsétlenül járt egy menekülteket szállító hajó szombaton este a líbiai partok és a dél-olaszországi Lampedusa között. Az olasz hatóságokat rádiótelefonon riasztották. A hajó fedélzetén 70, feltehetőleg afrikai menekült tartózkodott, akik Dél-Olaszország felé tartottak.

Az olasz hatóságok azonnal két gyorsnaszádot küldtek a szerencsétlenség helyszínére. A hajó - amely a líbiai partoktól 65, az olasz partoktól körülbelül 260 kilométerre tartózkodott - állítólag felborult, és több menekült a tengerbe esett.

Lampedusa szigetére az elmúlt években számos menekült érkezett Észak-Afrikából, az érkezők száma drasztikusan megnövekedett a tunéziai, illetve a líbiai politikai változások óta. Több hajó is szerencsétlenül járt, és afrikaiak százai vesztek a tengerbe.

A menekültek sorsa egyre élesebb vitát vált ki az Európai Unióban. Olaszország a közelmúltban több alkalommal is jelezte, hogy nem kívánja egyedül vállalni az afrikaiak befogadásának terhét.