Az FBI buktatta le a félrelépő CIA-főnököt

Vágólapra másolva!
Egy FBI által végzett biztonsági vizsgálat alapján derült ki David Petraeus, CIA-főnök házasságtörése - írja a BBC. A CIA vezetője pénteken jelentette be, hogy megcsalta a feleségét az életrajzírójával, ezért lemond a posztjáról. Az FBI azt feltételezte, hogy más is hozzáfér a CIA-főnök e-mailfiókjához, ezért nézte át Petraues levelezését.
Vágólapra másolva!

Pénteken nyújtotta be lemondását David Petraeus, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) vezetője, miután bevallotta, hogy házasságtörést követett el. "37 éves házasság után rendkívül rosszul döntöttem, hogy házasságon kívüli kapcsolatra léptem. Az ilyen viselkedés elfogadhatatlan mind férjként, mind egy olyan szervezet vezetőjeként, mint a miénk" - írta a távozó vezető.

A kiszivárgott információk szerint Petraeus életrajzírójával, a férjezett, kétgyermekes Paula Broadwellel folytatott viszonyt, aki ellen tavasz óta vizsgálatot folytat az FBI (Szövetségi Nyomozóiroda), amiért megpróbált hozzáférni Petraeus levelezéséhez. Az FBI átnézte Petraeus levelezését, és ekkor derítették ki, hogy a CIA vezetője megcsalja a feleségét az élterjazírójával. Az FBI-ügynökök ezután közölték a biztonsági vizsgálat eredményét a CIA-főnökkel - írja a BBC.

Petraeus 2011 szeptemberétől vezette a CIA-t, azelőtt pedig az afganisztáni misszió vezetője volt. Az új vezető kiválasztásáig Michael Morell igazgatóhelyettes veszi át az amerikai hírszerzés irányítását. Az NBC News korábban azt írta, valószínűleg Morrell lesz a hírszerzés új vezetője.