Furgonnal rabolhatták el a walesi kislányt

Vágólapra másolva!
Walesi házuk előtt játszott a barátaival, majd beszállt egy furgonba - ez az utolsó információ a hétfőn eltűnt ötéves April Jonesról. A rendőrségen és a mentőegységeken kívül több száz helyi lakos szállt be a keresésbe.
Vágólapra másolva!

Három napja keresi a rendőrség és a mentőegységek a Walesben eltűnt ötéves April Jonest - írja a brit BBC csatorna online oldala. A keresőegységeket vezető detektív azt mondta: kedd éjszaka nem merültek fel újabb információk a kislány hollétével kapcsolatban, a mentőegységek a Dyfi folyó mentén is kutatnak a kislány után.

April hétfőn tűnt el: machynllethi otthona előtt játszott barátaival, majd beszállt egy furgonba, azóta nincs hír róla. A rendőrség előzetes letartóztatásba helyezett egy 46 éves helyi férfit, akit a településről északra kivezető egyik főúton kaptak el. A nyomozás vezetője azt mondta, hogy a férfi Land Rover Discovery típusú gépkocsija nagyon hasonlít ahhoz, amilyen kocsiról a kislány barátai leírást adtak.

A kislány családja kedden közleményt adott ki, amelyben azt írják: összetörtek a gyermekük eltűnése miatt. Gyönyörű kislánynak írják le Aprilt, és azt kérik, engedje haza hozzájuk, akinél van. A rendőrség köszönetet mondott a helyi lakóközösségnek, akik közül több százan csatlakoztak a kislányt kereső csapatokhoz. "Csendes kislány, és nagyon fontos tagja a családnak" - mondta April nagymamája.