Gyengébb a vártnál a hawaii cunami

Vágólapra másolva!
A CNN által megkérdezett szakértők szerint a hawaii cunami nem lesz olyan pusztító, mint amilyen Japánban volt tavaly, de nem szabad lebecsülni.
Vágólapra másolva!

A Hawaii-szigetek partjaihoz érkező első hullámok nem olyan erősek, mint azt az előrejelzések alapján várták - olvasható a CNN internetes oldalán. Szakértők szerint azonban ez még semmit sem jelent, mert az első hullámok nem szoktak kiemelkedően erősek lenni.

A CNN által megkérdezett Gerard Fryer geofizikus szerint Hawaiinál nem kell olyan természeti katasztrófától tartani, mint amilyen 2011 márciuásban volt Japánban.

Közben megkezdődött a leginkább érintett Oahu-sziget (Honolulu) evakuálása, a helyszíni tudósítások szerint 80 ezer ember igyekszik elhagyni az otthonát, ezért az utakon dugó van. A szigeten 26 központot állítottak fel az evakuáltak befogadására. Az emberek egyelőre nem tudják, mikor költözhetnek vissza otthonaikba.

A helyi idő szerint szombat éjszakai földrengés egy 139 kilométeres sávban rázta meg Kanadát, komoly károkról és személyi sérülésekről nem adtak hírt a hatóságok.