Fidel Castro még mindig jól van

Vágólapra másolva!
A kubai exelnök hat hónapja nem mutatkozott a nyilvánosság előtt, és négy hónapja nem adott ki közleményt sem. A fia szerint jól van, edz és igyekszik formában maradni.
Vágólapra másolva!

Négyhónapnyi néma csönd után szerdán nyilatkozatot adott ki az állami médiában Fidel Castro, Kuba volt elnöke, hogy megelőzze az egészségi állapotáról szóló pletykákat. A közlemény nem sokkal az után jelent meg, hogy Alex Castro, az exelnök egyik fia elmondta, az apja jól van, végzi a napi dolgát, olvas, edz, és igyekszik formában maradni. Castro nyilatkozatát az egészségügyi miniszter, Roberto Morales olvasta fel a Havannai Orvostudományi Intézetben, amelyben a végzős hallgatókat méltatta, amiért "a világ távoli szegleteiben, nehéz körülmények között is gyakorolják hivatásukat".

Castro utoljára több mint hat hónapja vett részt nyilvános eseményen, március 28-án XVI. Benedek pápa kubai látogatásán. Egy héttel később, április 5-én is megjelent rövid időre Camila Vallejo, a kubai diákvezér társaságában is, akit a média fiatal kora ellenére a 21. század legbefolyásosabb kommunista alakjának tart.

Fidel Castro az 1959-es kubai forradalom óta tartja kezében a hatalmat, ezalatt tíz amerikai elnök váltotta egymást a Fehér Házban. Castro 2006 júliusában egészségügyi okok miatt ruházta át a hatalmat 81 éves öccsére, Raulra. Azóta keveset mutatkozik, és időről-időre lábra kapnak pletykák állapotának romlásáról, ezeket eddig mindig cáfolták.