Megússza Strauss-Kahn a csoportos nemi erőszak vádját

Vágólapra másolva!
Ejtették a csoportos nemi erőszak vádját a Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) korábbi vezérigazgatója ellen indult eljárásban. Az egyik sértett ugyanis visszavonta erre vonatkozó állításait. A volt bankvezér nem lélegezhet fel, üzletszerű kéjelgés elősegítése miatt még zajlik ellene az eljárás.
Vágólapra másolva!

Ejtették a legsúlyosabb vádat - a csoportos nemi erőszakot - a Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) korábbi vezérigazgatója ellen állítólagos szexpartik miatt zajló eljárásban. A bankár ellen azonban továbbra is folyik a nyomozás az úgynevezett Carlton-afférban, többek között üzletszerű kéjelgés elősegítése miatt.

Strauss-Kahn és négy társa - az ügyben érintett többek között Lille korábbi rendőrfőkapitánya is - a hatóságok szerint tudott arról, hogy franciaországi, belgiumi és USA-beli partikon részt vevő prostituáltakat különböző nagyvállalatok számláiról finanszírozták.

A csoportos nemi erőszak vádját az ügyben zajló elsődleges vizsgálat után zárták ki. A vád azért merült fel, mert az egyik New Yorki partin részt vevő belga prostituált azt vallotta, hogy 2010-ben anális szexre kényszerítették Straus-Kahnnal, de ezt az állítását utóbb visszavonta. A francia hatóságoknak benyújtott írott vallomásában már azt állítja, beleegyezett, hogy szexuális játékokat játszanak, és pénzt is kapott ezért - jelentette a Telegraph brit lap.

Straus-Kahn neve 2011 májusa óta - amikor azzal vádolták meg, hogy zaklatott egy szobalányt egy New Yorki szállodában - sorra merül fel különböző a szexbotrányokban. Ugyan az első ügyet ejtették, mivel az áldozat szavahihetőségét illetően kétségek merültek fel, de azóta két másik ügyben is eljárás indult ellene.

Először egy francia író állt elő azzal, hogy 2003-ban megpróbálta megerőszakolni őt a bankvezér. Ekkor elévülés miatt nem történt vádemelés.

Ezután jött a Carlton-ügy. Strauss-Kahn azt elismerte, hogy részt vett orgiákban, de azt állítja nem tudott róla, hogy ezeken fizetett prostituáltak vettek részt. A botrányok miatt Strauss-Kahn kénytelen volt lemondani IMF-igazgatói posztjáról, és arról is, hogy elnökjelölt lehessen az idén tavasszal rendezett franciaországi elnökválasztáson.