Fagyos koktélt ivott, kivették a gyomrát

Vágólapra másolva!
A brit tinédzser folyékony nitrogénnel dúsított koktéllal ünnepelte tizennyolcadik születésnapját egy bárban, a fagyos italtól perforált a gyomra, el kellett távolítani.
Vágólapra másolva!

Gaby Scanlon a 18. születésnapját egy lancasteri bárban ünnepelte, ahol is megivott egyet a "Pornósztárok Martinije" nevet viselő speciális koktélból. A kilenc fontba, vagyis több mint háromezer forintba kerülő ital a Daily Mail brit napilap értesülései szerint tulajdonképpen egy pohár pezsgő volt, amit folyékony nitrogénnel tesznek látványosabbá. Az ugyanis a szárazjéghez hasonlóan látványos, ködszerű gőzölgést produkál a pohár tetején. A Sun úgy tudja, a koktél alapanyaga nem pezsgő, hanem Jägermeister volt.

Az italt elfogyasztása után a lány heves gyomorfájdalmakra és légzési nehézségekre panaszkodott, ezért kórházba szállították. A kezelését végző orvosok megállapították, hogy perforált a gyomra, amit egy életmentő műtéttel eltávolítottak. Kezelőorvosa szerint ha a lány nem jut el időben a kórházba, meghalhatott volna. Gaby Scanlon állapota súlyos, de stabil.

A koktélt árusító bár honlapja jelenleg nem érhető el, de üzemeltetői együttérzésükről biztosították a lány családját. Az esetről a rendőrségi vizsgálatok lezárultáig nem nyilatkoztak, és felfüggesztették a folyékony nitrogénnel feldobott koktélok árusítását is.

A folyékony nitrogént legfeljebb a pohár külsejének lehűtésére szabad használni, az anyag lenyelés esetén ugyanis roncsolhatja a belső szervek szöveteit. A BBC beszámolója szerint a folyékony nitrogén lenyelése esetén nem lefagyasztja a belső szerveket, hanem a rendkívül intenzív elpárolgása égetheti meg a szöveteket. Az anyag néhány éve vált a bármixerek eszközévé, és az Egyesült Államokban is több esetben okozott már sérüléseket - írja a Mirror című brit napilap.