Megölhették az eltűnt walesi kislányt

Vágólapra másolva!
Az April Jones ügyében letartóztatott 46 éves férfit gyermekrabláson kívül gyilkossággal is vádolják. A kislányt még mindig több száz fős mentőcsapat keresi, de az ügyet gyermekrablásból gyilkossággá minősítették. A kislány anyja még reménykedik.
Vágólapra másolva!

Gyilkossággal vádolják azt a 46 éves brit férfit, akit a hétfőn eltűnt ötéves walesi kislány, April Jones ügyében a héten vettek őrizetbe - írja internetes oldalán a BBC. A férfit a gyermekrabláson túl a hatóságok félrevezetésével is vádolják. Mark Bridger hétfőn áll bíróság elé, de a rendőrség azt közölte, továbbra is keresik a kislányt.

A Telegraph című brit lap internetes kiadása szerint April Jones ügye gyilkossági ügy lett, miután a hatóságok egyre kevesebb esélyt látnak arra, hogy élve megtalálják a kislányt. Az ügy átminősítése ellenére a kislány anyja még mindig reménykedik. Unokahúgán keresztül a Facebookon azt üzente, hogy nem adja fel a reményt, hiszen még senki nem mondta neki azt, hogy a kislánya meghalt.

April hétfőn tűnt el: machynllethi otthona előtt játszott barátaival, majd beszállt egy furgonba, azóta nincs hír róla. Mark Bridgert a településről északra kivezető egyik főúton kapták el a rendőrök, mert Land Rover Discovery típusú gépkocsija nagyon hasonlít ahhoz, amilyen kocsiról a kislány barátai leírást adtak.

A helyi rendőrség vezetője közölte, hogy a nyomozás gyorsan zajlott, de a kisvárosnak még sosem kellett szembenéznie ilyen bűncselekménnyel. "Sokat segített a közösség ereje, az emberek összefogtak azért, hogy April visszakerülhessen a családjához" - mondta, és megköszönte az önkéntesek munkáját.

Az éjszakai szünet után szombat hajnalban a rendőrök újra keresni kezdték az eltűnt kislányt a walesi Machynlleth környékén. A keresésben több száz szakértő, köztük katasztrófavédők és hegyimentőcsapatok is keresik Aprilt. "Speciális felszereléssel kutatunk a kislány után, és folyamatosan tájékoztatjuk a családját is" - mondta a mentőcsapat vezetője.

Péntek este ujjlenyomatok után kutató, fehér védőöltözetbe bújt nyomozók lepték el a kislány meggyilkolásával vádolt Bridger hétvégi házát. A Telegraph szerint a kétszintes épület körüli bozótost is újra átkutatják.