Albán bűnbandát számolt fel az Europol

Vágólapra másolva!
Több országra kiterjedő albán bűnbandát kapcsolt le az EU rendőrségi és ügyészségi szerve. A bűnbanda kábítószerrel kereskedett és illegális bevándorlással is foglalkoztak. 400 rendőr csapott le rájuk, még a BMW-iket is lefoglalták.
Vágólapra másolva!

Az Eurojust és az Europol támogatásával, 400 rendőr, nyomozó és ügyész részvételével sikerült Franciaországban, Svájcban és Németországban őrizetbe venni egy albánokból álló bűnbanda 48 tagját - jelentették kedden a hágai uniós intézmények.

A gyanúsítottak a három országban heroinnal, kokainnal kereskedtek, dokumentumokat hamisítottak és illegális bevándorlással foglalkoztak. Az EU ügyészi (Eurojust) és rendőrségi (Europol) együttműködését koordináló szervezetek két éven keresztül figyelték a bandát, majd október 16-án került sor a rendőrségi akcióra a francia Mulhouse régióban. Ennek keretében 9 kiló kokaint és heroint, és több mint félszáz kiló kábítószer-hígítót találtak Franciaországban, illetve Svájcban, számos szállodát, lakást kutattak át és lefoglaltak több luxusautót, köztük Audikat, Jaguárokat és BMW-ket.

Az aprólékos, mindenre kiterjedő nyomozás több mint száz lehallgatáson és vizsgálaton alapult, amely leleplezte a banda jól szervezett struktúráját, annak vezetőit, futárjait, kereskedőit. A kábítószer-kereskedéshez a csoport menekülteket is kihasznált, továbbá albán származásúakat vettek igénybe futár- és kereskedői feladatokra.