Vágólapra másolva!
Első alkalommal lesz ott a Costa Concordia targédiájával foglalkozó bírósági tárgyaláson a kapitány, Francesco Schettino. A luxushajó fekete dobozát hallgatják meg.
Vágólapra másolva!

Első alkalommal lesz jelen az ügyében folyó bírósági bizonyítási eljáráson Francesco Schettino, a január 13-án zátonyra futott Costa Concordia tengerjáró hajó kapitánya, aki hétfőn részt vesz a hajó fekete doboza hangfelvételeinek meghallgatásán. A toszkán Grossetóban ismét a városi színház ezerháromszáz fős termét bérelték ki a bizonyítási eljárás hétfőn kezdődő harmadik ülésére. A március 3-án, illetve július 21-én tartott tárgyalásokon Francesco Schettino még nem vett részt.

A zárt ajtók mögött zajló eljárás több napig tart. A vád és a védelem képviselői meghallgatják a Costa Concordia fekete doboza által rögzített hangfelvételeket, majd megvitatják a fekete doboz tartalmát megvizsgáló szakértői bizottság közel háromszáz oldalas jelentését. A jelentés ötven pontban igyekezett tisztázni a Costa Concordiának a hajószerencsétlenség estéjén követett útvonalát, valamint a kapitánynak és legénységének a zátonyra futást követő magatartását.