Újabb videó nehezíti Romney sorsát

Vágólapra másolva!
Újabb felvétel került nyilvánosságra Mitt Romneyról, amelyből kiderül, hogy reménytelennek tartja a palesztin-izraeli konfliktust, és szerinte a palesztinok eltökéltek Izrael elpusztításával kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Néhány órával hétfői vesszőfutása után újabb olyan videó került napvilágra, ami kényes helyzetbe hozhatja a republikánusok elnökjelöltjét, Mitt Romneyt. A Mother Jones liberális oknyomozó honlapon megjelent videón Romney nem túl diplomatikusan beszélt a közel-keleti helyzetről egy adománygyűjtő estén.

Többek között azt mondta, hogy az izraeli-palesztin konfliktus egy megoldatlan probléma marad, szerinte csak görgetik maguk előtt ezt a problémát. Szerinte a palesztinok elkötelezettek az erőszak és Izrael elpusztítása mellett. "A palesztinok nem érdekeltek abban, hogy bármiféle békét kössenek. A béke elérése szinte elképzelhetetlen" - mondta.

A Mother Joneson hétfőn olyan videó jelent meg, amelyen Romney arról beszélt, hogy a választók 47 százaléka "függ a kormánytól, azt hiszik, hogy áldozatok, azt hiszik hogy a kormány felelőssége, hogy gondoskodjon róluk, azt hiszik, hogy jogosultak egészségügyi ellátásra, élelmiszerre, lakásra, bármire". Romney szerint ezek az emberek Obama biztos támogatóinak számítanak, így neki nem is kell velük törődni.