Soros egymillió dollárral támogatja Obamát

Vágólapra másolva!
Egymillió dollárt ajánlott fel Soros György Barack Obama kampányára, korábban volt olyan év, amikor a befektető közel 28 millió dollárral szállt be a kampányba.
Vágólapra másolva!

Újabb támogatást, ezúttal egymillió dollárt ajánlott föl Soros György magyar származású amerikai üzletember a Barack Obama elnök újraválasztását támogató csoportnak, az úgynevezett "super-PAC-nek".

Soros adománya - amelyről helyi idő szerint csütörtökön számolt be egy neve elhallgatását kérő személy - újabb liberális támogatók pénztárcáját nyithatja meg. A 82 éves milliárdos befektető egy hete százezer dollárt adományozott az Obama-párti "politikai szuper-akcióbizottságnak".

2004 óta Soros tartotta az egy kampányidőszakban adott párttámogatás rekordját - 27,5 millió dollárral -, de ez idén megdőlt, miután egy republikánus adományozó, Sheldon Adelson Las Vegas-i kaszinótulajdonos 70 millió dollárral támogatta Obama kihívójának, Mitt Romneynak a kampányát. Augusztus végén 4,8 millió dollár volt az Obamát támogató "super PAC" számláján, a Romneyt támogató csoportén pedig 6,3 millió dollár.