Halállal büntetnék a Mohamed-filmeseket

Vágólapra másolva!
A pakisztáni és a bangladesi kormány zárolta a hozzáférést a YouTube videomegosztó portálhoz, mert tartanak tőle, hogy újabb erőszakos reakciókat vált ki a honlapra feltöltött iszlámellenes film. Indonéziában Obamát küldenék pokolra a tüntetők, Bahreinben pedig reformpári tüntetők tiltakoznak a film ellen.
Vágólapra másolva!

A pakisztáni kormány úgy döntött, hogy letiltják a YouTube-ot Pakisztánban, mivel a portál vonakodott eltávolítani honlapjáról az iszlámellenes film bizonyos részeit. Az elmúlt napokban Pakisztánban számos demonstrációt tartottak, amelyekben legalább egy ember meghalt, többen megsérültek. A pakisztáni legfelsőbb bíróság döntése alapján hétfőn az illetékes hatóság már letiltott a YouTube-on terjedő videofilmhez vezető 753 linket.

Banglades követte Pakisztán példáját, határozatlan időre blokkolta a videomegosztó portált. A dél-ázsiai ország fővárosában az elmúlt napokban szintén több Amerika-ellenes tüntetést tartottak, így a kormány a további erőszakos megmozdulásoktól tartva szintén zárolta a YouTube-hozzáférést.

Forrás: AFP/Atar
Zászlót égetnek Indonéziában

Kedden továbbra is tüntetnek azonban Indonéziában. Van olyan tüntető, aki "Obama menj a pokolba!" feliratú gúnyképpel vonul, az iszlámot és Mohamed profétát gyalázó amerikai film ellen tiltakozva. Bahrein fővárosában, El-Manámában reformpárti tüntetők demokráciát követelnek az utcán, egyúttal a Mohamed prófétát gyalázó amerikai film ellen is tiltakoznak.

Egy egyiptomi imám fatvát adott ki a film készítői ellen

Egy egyiptomi szalafista imám fatvát (vallási rendeletet) adott ki, amelyben a Mohamed prófétát és az iszlámot gyalázó amatőr film készítőinek meggyilkolására szólította a muzulmánokat.

Ahmed Asus dzsihádista internetes fórumokon közzétett fatvájában arra szólította fel az Egyesült Államokban és Európában élő fiatal muzulmánokat, hogy öljék meg a The Innocence of Muslims (A muzulmánok ártatlansága) című film készítőit: a rendezőt, a producert, a színészeket, illetve mindenkit, aki részt vett a film elkészítésében.

"Siessetek, siessetek, amerikai és európai fiatal muszlimok, leckéztessétek meg ezeket a mocskokat, hogy megértse minden majom és disznó Észak-Amerikában és Európában is" - rendelkezett a szalafista imám, aki állítólag szoros kapcsolatokat ápol az al-Kaida terrorhálózat vezetőivel.