Leáll egy ír lap a félpucér képek miatt

Vágólapra másolva!
A Kate Middleton brit hercegnőt félmeztelenül mutató képek publikálása miatt nagyon feldühödött az Irish Daily Star című lap egyik tulajdonosa, aki azt állítja, hogy joga van hozzá, így le is állítja a lap kiadását.
Vágólapra másolva!

Le akarja állítani az újság kiadását az Irish Daily Star című lap társtulajdonosa, aki feldühödött azon, hogy a lap közölte Kate Middleton félmeztelen képeit - írta a Guardian.

Richard Desmond azt mondta szombaton, hogy megvan a hatalma hozzá, hogy leállíttassa a lap kiadását, mert ő rendelkezik a brit elnevezés jogaival. A Guardian belső információkra hivatkozva azt írta, hogy a tulajdonos már utasította is az ügyvédeit, hogy kezdjék el a szükséges jogi lépéseket a kiadás leállítására.

Desmond cége, a Northern & Shell a társtulajdonosa az Irish Daily Starnak, a lap másik tulajdonosa a dublini Independent News & Media.

"Nagyon mérges vagyok amiatt, hogy a fotók lehozása mellett döntöttek, és azonnal lépéseket teszek a közös vállalat leállítása érdekében" - mondta a tulajdonos. Szerinte jogtalan volt a képek publikálása.

A tulajdonos az állítása szerint nem tudott róla, hogy a lap főszerkesztője, Michael O'Kane a képek kiadása mellett döntött. A Northern & Shell első közleménye szerint "mélységesen megdöbbentek" a képek miatt.

A másik tulajdonos egy mérsékeltebb közleményt adott ki, amelyben sajnálatosnak nevezték az esetet, de a kiadás leállításáról még nincs álláspontjuk.

Az Irish Daily Start 64 ezer példányban adják ki Írországban.