Ír fotós kapta le Katalin hercegnő mellét

Vágólapra másolva!
Egy Franciaországban élő ír fotós készítette a nagy botrányt kiváltó félmeztelen képeket Katalin cambridge-i hercegnőről, állítja egy francia paparazzo, aki szerint a fotós néhány ezer eurót kereshetett.
Vágólapra másolva!

Egy Franciaországban élő ír fotós kapta le félmeztelenül Katalin cambridge-i hercegnőt, és a képekért nem fizetett túl nagy pénzt a megrendelő, a Closer francia pletykalap - árulta el pénteken Pascal Rostain, az egyik legismertebb francia lesifotós. "Csak annyit mondhatok, hogy brit, sőt ír, és hogy Dél-Franciaországban él. A paparazzo-világban tudjuk, ki az, de természetesen nem fogjuk kiadni" - mondta Rostain.

"Amikor egy magazin megrendelést ad egy fotósnak vagy egy ügynökségnek, azt garanciavállalásnak hívjuk. Az összegben előre megegyeznek, ez lehet ezer euró napidíj, plusz a költségek és néhány ezer euró a képekért" - mondta Rostain. "A fotós vagy az ügynökség, amely általában megtartja a nemzetközi közlési jogokat, sokkal többet tud keresni azzal, hogy más országokban is eladja a képeket" - állította a francia fotós. Szerinte ez történhetett a Katalin hercegnőről készült félmeztelen fotókkal is.

Laurence Pieau, a Closer szerkesztőségének vezetője, amikor erről kérdezték, nem árulta el, hogy mennyit fizettek a képekért.

"Ha ezeket a képeket az elkészültük után ajánlották volna fel a Paris Matchnak, a Closernak vagy a Voicinak, az áruk több százezer euró lehetett volna" - mondta a francia fotós.

Vilmos herceg feleségének félmeztelen fotóit már francia, olasz, ír, svéd és dán lapok is közölték, illetve az interneten is futótűzként terjedtek annak ellenére, hogy a brit királyi pár igyekezett megakadályozni a képek felhasználását. Egy franciaországi bíróság keddi határozata szerint a fotókat a jövőben nem lehet nyomtatásban lehozni, továbbá arra utasította a hatóságokat, hogy szerezzenek információkat a Closer magazin érintett munkatársairól.