Szerencsétlensége tett gazdaggá egy New York-i buszfelügyelőt

Vágólapra másolva!
153 millió forintnak megfelelő dollárt gyűjtöttek össze internetezők annak a New York-i iskolabusz-felügyelőnek, akit a vele utazó diákok szidalmaztak. Az esetről felvétel készült, ami akkora felháborodást keltett, hogy több mint 30 ezer ember csatlakozott az adománygyűjtéshez.
Vágólapra másolva!

Hétszázezer dollár (153 millió forint) gyűlt össze a világhálón annak a New York-i iskolabusz-felügyelőnek, akit a vele utazó diákok zaklattak. A csekket kedden Torontóban adták át a 68 esztendős Karen Kleinnek.

Az esetről júniusban a világhálóra került videó nyomán egy kanadai férfi, Max Sidorov indított gyűjtést az egyik közösségi finanszírozó portálon, hogy az asszony szabadságra mehessen és kipihenhesse magát. Sidorov ötezer dollárt akart összekalapozni, a videó azonban az egész világon felháborodást keltett, és 84 országból több mint 30 ezer ember csatlakozott az adománygyűjtéshez.

A telefonnal készült felvételen látható és hallható, amint négy hetedikes diák durván szidalmazza a buszfelügyelőt, amit az eleinte megpróbál figyelmen kívül hagyni, végül azonban, amikor személyes családi tragédiáján gúnyolódnak - az egyik fia öngyilkos lett -, elsírja magát. A zaklatókat iskolájuk felfüggesztette.

A New York egyik külvárosában, Greece-ben élő buszfelügyelő időközben nyugdíjba ment.