Hal gyomrából került elő egy férfi levágott ujja

Vágólapra másolva!
Egy emberi ujjat találtak amerikai horgászok egy Idaho államban kifogott pisztráng gyomrában. Az ujjról a rendőrség derítette ki, hogy egy sportolóhoz tartozik, aki három hónappal korábban veszítette el ugyanazon a tavon. Az előkerült testrész gazdája korábban viccelődött is vele, hogy ujjaiból haleledel lett, de visszakapni már nem akarta őket.
Vágólapra másolva!

Különös zsákmány akadt két amerikai pecás horgára az amerikai Idaho állam egyik taván. A horgászok pisztrángozni mentek a Priest Lake-re, ám amikor a horgászat után zsákmányukat tisztították, az egyik hal gyomrából egy emberi ujj fordult ki - írja a BBC. Bár az ujjat már három hónapja levágták, az ujjlenyomat még mindig kivehető volt rajta, és így a rendőrségnek sikerült is azonosítania a gazdáját.

Mint kiderült, az emberi testrész nem bűncselekmény, hanem egy sportbaleset miatt került a halba. Az ujj gazdája, a 31 éves Hans Galassi három hónappal korábban a tavon wakeboardozott, a deszkáját vontató kötél azonban egy balul sikerült manőver után levágta négy ujját is. A férfi azóta jobban lett, és már a kezét is tudja használni, de egyik ujjának megkerülésével sikerült neki meglepetést okozni.

"Viccelődtem is korábban a haverokkal, hogy az ujjaimból haleledel lett. Most pedig kiderült, hogy valóban ez történt" - idézte a férfit a Spokesman-Review című helyi lap. Galassi azt mondta, nem remélte, hogy megkerül az ujja, és már letett arról, hogy visszavarrják. Bár a rendőrség felajánlotta neki, hogy visszajuttatják hozzá az elveszett testrészt, a férfi visszautasította azt.

A megtalált kisujj így a rendőrség hűtőjében maradt, a hatóságok pedig közölték, hogy még néhány hétig megtartják, hátha a tulajdonosa meggondolja magát. Utána viszont valószínűleg rendőrségi kiképzéseken fogják felhasználni az ujjat, akkor pedig nem sok marad belőle - nyilatkozta a helyi sheriff irodájának illetékese. Azt nem részletezte, hogy milyen kiképzésre lesz jó az emberi ujj az idahói rendőröknek.