Elkapták a legügyesebb pénzhamisítókat

Közokirat- és pézhamisítókat fogott el a rendőrség
Vágólapra másolva!
Több tízmillió forint értékben árasztották el jó minőségű hamis tízezresekkel Magyarországot azok a bűnözők, akiket a napokban fogott el a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Pénz- és okirat-hamisító bűnszervezetet számolt fel a rendőrség - közölte honlapján az ORFK. A közlemény szerint a három magyar elkövető évek óta terjeszthette kiváló minőségű hamis bankjegyeit. A rendőrök a fővárosban vették őrizetbe őket.

A gyanúsítottak 2009 óta állítottak elő és hoztak forgalomba hamis 10 ezer forintos bankjegyeket - közölték. Ilyeneket a Magyar Nemzeti Bank több mint 36 millió forint értékben vont ki a forgalomból. A most lebukott hamisítók a rendőrség szerint az utóbbi időszak legjobb hamisítványait készítették, amelyek tökéletesen alkalmasak voltak az állampolgárok megtévesztésére.

Forrás: Police.hu
A rendőrség fotói a hamisítók elfogásakor készültek.

A nyomozás adatai szerint a hamis bankjegyeket az egyik gyanúsított vidéki házában nyomdatechnikai úton állították elő. A rendőrök megtalálták és lefoglalták a hamisításhoz használt eszközöket, nyomdai gépeket és a gyártáshoz előkészített A4-es papírlapokat, amelyek már tartalmazták a bankjegyek vízjel- és biztonságiszál-imitációját is.

A rendőrök szerint a gyanúsítottak az egész ország területén terjesztették a hamis pénzt, de nem csak tízezresekben utaztak. A bankjegyek mellett többrendbeli közokirat-hamisítást is elkövettek: nyelvvizsga-bizonyítványokat, érettségi bizonyítványokat, valamint diplomákat készítettek.