Bajban vannak a bugyiárus férfiak Szaúd-Arábiában

Vágólapra másolva!
Száz fehérneműboltot zárnak be a Szaúd-Arábiai fővárosban, mivel megsértenek egy tavalyi királyi rendeletet, és továbbra is férfiakat alkalmaznak. A nők körében nagy munkanélküliségen javítani próbáló uralkodó ugyanis az év elején az összes férfit eltiltotta az ilyen boltokban való munkától.
Vágólapra másolva!

Bezárattak körülbelül száz rijádi nőifehérnemű-boltot a szaúdi hatóságok, mivel férfiakat is alkalmaztak. A Telegraph brit lap egy szaúdi forrásra hivatkozva jelentette, hogy az illetékesek közölték, az összes olyan boltra lakat kerül, amely megsértik "a munkahelyek nőiesítéséről és államosításáról" szóló új rendeletet.

Az Abdullah király által tavaly júniusban a vallási vezetők tiltakozása ellenére kihirdetett jogszabály célja, hogy biztonságos környezetet teremtsen a női dolgozók számára, ennek keretében tiltották ki a férfiakat és a külföldi alkalmazottakat a fehérneműüzletekből, hogy javítsanak a szaúdi nőket sújtó, 30 százalékosra becsült munkanélküliségen.

A munkanélküliség a szaúdi nők körében ugyanakkor nagyrészt az őket életük számtalan területén szigorú korlátok közé szorító, és emiatt sok munkalehetőségtől elzáró rendelkezések miatt nagy.