Az elnök emberei kampányolnak egy bírójelölt mellett

Vágólapra másolva!
A népszerű amerikai sorozat majdnem teljes stábját rávették, hogy kampányfilmben szerepeljenek egy michigani bírójelöltet támogatva. A bírójelölt testvére korábban maga is szerepelt a kultikus sorozatban.
Vágólapra másolva!

Az Elnök emberei (West Wing) amerikai politikai tévésorozat szinte teljes gárdája szerepet kapott egy politikai hirdetésben a november 6-i amerikai választások kampányában. A szereplők a sorozatból ismert paneleket felhasználva egy válsághelyzetre keresik megoldást. A probléma, hogy a szavazóknak csak töredéke jut el az országos választáson odáig, hogy az igazságszolgáltatásbeli vezetői posztok pártfüggetlen jelöltjeire is szavazzon.

Az USA-ban a nagy választások idején tartanak ilyen helyi szavazásokat, amelyeken jellemzően bírói posztokra, iskolai igazgatóságba, megyei tisztségekre pályázó hivatalosan pártfüggetlen jelöltekre szavaznak a választók.

A sorozat szereplői konkrétan Bridget Mary McCormac michigani jogászporfesszor mellett kampányolnak, aki a michigani fellebbviteli bíróság egyik bírói helyére pályázik. A jogász testvére, Mary Catherine McCormack színész - aki a sorozat három évadján keresztül alakította Kate Harper nemzetbiztonsági tanácsadó szerepét - volt az, aki rávette volt kollégáit, hogy szerepeljenek a kampányfilmben.

A szereplők a klip végére azt a megoldást találják ki, hogy készítenek egy videót, amelyen "kedvelt tévés személyiségek" magyarázzák el a kérdést. A végén az elnököt alakító Martin Sheen a maga jellegzetes módján, Einsteint idézve adja ki az utasítást a kampányfilm elkészítésére.