Lezárt ügynek tekinti a kiadatást az azeri nagykövet

Vágólapra másolva!
A nagykövet szerint eredménytelen marad az örmény diaszpóra minden tiltakozása a magyar hatóságok kiadatási döntése ellen, ennek ellenére megerősítették Azerbajdzsán budapesti nagykövetségének védelmét.
Vágólapra másolva!

Azerbajdzsán budapesti nagykövete az ANS tévétársaságnak nyilatkozva lezárt ügynek nevezte Ramil Safarov kiadatását. Vilayat Guliyev hozzátette, hogy a hazatért katonatisztnek adott kegyelem miatti magyar tiltakozó jegyzékben nincs semmi rendkívüli.

A diplomata elmondta, hogy találkozott Szijjártó Péterrel, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkárával, és a kétoldalú kapcsolatokon kívül beszéltek Ramil Safarov ügyéről is. "Munkajellegű megbeszélés volt" - fogalmazott utóbbiról Guliyev.

A nagykövet megjegyezte, hogy eredménytelen marad az örmény diaszpóra minden tiltakozása a magyar hatóságok kiadatási döntése ellen. "A magyar hatóságok engedélyével gyűlést akartak tartani a parlament előtt, de húsz embernél többet nem tudtak összegyűjteni az akcióhoz" - mondta. A diplomata közölte, hogy a magyar hatóságok megerősítették Azerbajdzsán budapesti nagykövetségének védelmét az örmény diaszpóra esetleges tiltakozásainak esetére.

"Fokozott figyelem irányul a nagykövetségre, (a magyar hatóságok) érzik a lehetőségét valamilyen túlkapásnak. Szerintem nincs komoly gond" - jelentette ki az azeri nagykövet az Interfax-Azerbajdzsán beszámolója szerint.