Átvizsgálják az Alpokban lemészárolt család otthonát

Franciaország-anglia, Alpok, Chevaline, gyilkosság, bmw, brit törvényszéki képviselők vizsgálják át a meggyilkolt család otthonát angliában, Surrey-ben
Vágólapra másolva!
Négy francia nyomozó utazik ki Nagy-Britanniába, hogy adatokat gyűjtsön a szerdán Annecy közelében lemészárolt családról. Brit segítséggel átvizsgálják az otthonukat is. Közben két hozzátartozó érkezett Franciaországba, hogy gondját viselje a gyilkosságot túlélő két kislánynak.
Vágólapra másolva!

A francia nyomozók brit segítséggel vizsgálják át annak a családnak a nagy-britanniai otthonát, amelyet a Francia-Alpok egyik népszerű nyaralóhelyén gyilkoltak meg ismeretlenek szerdán. Az angliai Surrey megyében élő, iraki születésű Saad al-Hillit, a feleségét, Iqbalt és egy 77 éves svéd állampolgárságú nőt - feltehetően a feleség édesanyját - hidegvérű kegyetlenséggel végezték ki Annecy közelében a saját autójukban. A gyilkosságnak volt egy negyedik áldozata is, egy 45 éves francia kerékpáros, aki feltehetően véletlenül vált szemtanújává az eseménynek.

A francia és brit nyomozók igyekeznek feltárni az áldozat és családtagjai hátterét, kapcsolatait. Korábban felröppent a hír, hogy a nyomozók testvérviszályt sejtenek a gyilkosság lehetséges indítékai mögött, de a családfő testvére, Zaid al-Hilli tagadta, hogy vitájuk lett volna, vagy hogy köze lett volna a gyilkossághoz - jelentette a BBC brit közszolgálati adó internetes híroldala. A testvért Eric Maillaud francia nyomozóügyész szerint tanúként fogja meghallgatni a Nagy-Britanniába utazó négy francia nyomozó.

Forrás: AFP/Justin Tallis
A meggyilkolt család angliai otthona (További képekért kattintson a fotóra!)

A család két kiskorú gyermekéért közben két hozzátartozó utazott Franciaországba. A hét- és négyéves kislányok lehetnek a szerdai gyilkosság egyedüli szemtanúi, jelenleg rendőrségi védelem alatt tartják őket. A kisebbik lányt a gyilkosság után nyolc órával találták meg halott anyja lábai alatt, a rendőröknek azt mondta, anyja szoknyája alá bújt, amikor a szüleit megölték. Már meghallgatták egy gyerekpszichológus segítségével, és a brit Guardian beszámolója szerint segített a rendőröknek az áldozatok azonosításában.

A másik kislányra a család BMW-je mellett találtak rá, meglőve és megverve, súlyos állapotban került a grenoble-i kórházba, jelenleg mesterséges altatásban tartják. A nyomozók azt remélik, hogy ha felépül, akkor el tudja mondani, kiket látott a helyszínen.

Forrás: AFP/Philippe Desmazes
A gyilkosság helyszíne a kocsi elszállítása után (További képekért kattintson a fotóra!)

A gyilkosságot egy arra járó brit kerékpáros fedezte fel, a BBC szerint csak pár perccel később érkezhetett a helyszínre, ugyanis mint elmondta, nem sokkal korábban megelőzte őt a meggyilkolt francia kerékpáros. A francia rendőrök szerint minden áldozatnak legalább egy golyót lőttek a fejébe, és a tettesek összesen 25 lövést adtak le a helyszínen, ezért azt feltételezik, hogy több különböző fegyvert használhattak.

Jelenleg egy zöld vagy sötét színű terepjárót és egy motorkerékpárt keresnek, amelyeket a gyilkosságot felfedező kerékpáros látott, bár a nyomozást vezető ügyész jelezte, sok ilyenféle jármű megfordul a arrafelé.