Vágólapra másolva!
Nem alagúton másztak ki, hanem kimentek a főbejáraton azok a rabok, akik egy mexikói börtönből szöktek meg. Az összesen 131 ember eltűnését az évszázad szökésének tartják.
Vágólapra másolva!

A korábbi vélekedés szerint egy hosszú alagúton keresztül szökött meg a 131 rab a mexikói börtönből, de mostanra kiderült, hogy a főbejáraton át távoztak. A BBC a helyi - Coahuila állambeli - hatóságokra hivatkozva azt írja, hogy feltehetően az őrök és a drogkartellek emberei segítették a rabok szökését.

A börtön igazgatója és az amerikai határhoz közeli Piedras Negras város több tisztviselője jelenleg őrizetben van a szökéssel összefüggésben.

Forrás: AFP
Nézze meg a képre kattintva az összes szökevény fotóját!

A hétfői szökés után embervadászat kezdődött a környéken (minden rabért 200 ezer pesót ajánlott fel a mexikói kormány), eddig azonban csak három szökevényt sikerült elkapni.

Mindhárman azt vallották, hogy a bejáraton keresztül távoztak - közölte Coahuila közbiztonsági államtitkára, Jorge Luis Moran. A börtönőrökön kívül szerinte a Las Zetas drogkartell is segíthette a szökést.

Pedig a börtön alatt hosszú alagutat fúrtak, amelyet a hatóságok újságíróknak is megmutattak. Az alagút 2,9 méter mélyen, 7 méter hosszan vezetett a szabadba, az asztalosműhelyből ástak a kerítés felé.