Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Magyarország választási megfigyelőket küld Ukrajnába

Vágólapra másolva!
Az ukrán elnök kérésére magyar választási megfigyelők is részt vesznek majd az őszi ukrán parlamenti választáson. Orbán Viktor azért hagyta jóvá a döntést, mert szerinte Ukrajna stabilitása Magyarországnak is fontos.
Vágólapra másolva!

Magyar választási megfigyelőket hívott meg az őszi parlamenti választásokra Ukrajna, és a kérésre Orbán Viktor pozitív választ adott - erősítette meg az MTI információját Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán. Orbán Viktor miniszterelnök még július 16-án közölte levélben Viktor Janukovics ukrán elnökkel, hogy Magyarország készséggel csatlakozik a nemzetközi választási megfigyelők küldöttségéhez.

A magyar miniszterelnök közölte, hogy Magyarország elkötelezett Ukrajna politikai stabilitása mellett, "egyszersmind tudatában vagyunk annak, hogy a választások milyen fontos szerepet játszanak Ukrajna nemzetközi megítélésének alakításában" - idézte Orbán Viktor levelét Havasi Bertalan. Orbán Viktor kifejezte elismerését Viktor Janukovicsnak a közös ukrán-lengyel rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság magas színvonalú lebonyolításáért is - tette hozzá a sajtófőnök.

Ukrajnában október 28-án rendezik meg a parlamenti választásokat. A választások két nagy esélyese a Viktor Janukovics elnök mögött álló Régiók Pártja és az Egyesült Ellenzék néven bejegyzett pártszövetség, amelyben a Julija Timosenko volt kormányfő vezette Haza Párt a legnagyobb erő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről