Az utcán lőttek agyon egy késsel fenyegetőző férfit Amerikában

Vágólapra másolva!
Agyonlőttek a New York-i Times Square-en egy késsel fenyegetőző férfit a rendőrök. A város forgalmas részén végrehajtott akcióról több felvétel is készült.
Vágólapra másolva!

Turisták és járókelők szeme láttára lőttek agyon egy késsel fenyegetőző férfit a rendőrök New York forgalmas központjában, a Times Square-en. Az amerikai médiumok a hét végén a járókelők kézi kamerákkal készített amatőr videóit mutatták az incidensről. Az NBC televíziós csatorna weboldalára feltett egyik videofelvételen látszik, ahogy egy fehér pólós férfi hátrál több rendőr elől, majd tucatnyi lövés dördül, és a járókelők kiáltása, sikolya hallatszik.

Egy brazil turistának a New York Times című lap honlapján közölt fotóján két rendőr látszik, amint fegyverével célba veszi a férfit, aki egy nagy konyhakést tart a kezében. Az internetes oldal egyik videója arról tanúskodik, hogy a rendőrök elől hátráló férfira rászól egy járókelő, hogy feküdjön le a földre, s közben ezt mondja: "Ezek le fognak téged lőni, testvér!"

A videókon az is látszik, hogy többen biztonságos távolságból filmezik az incidenst. Híradások szerint az 51 éves Darrius Kennedy marihuánát szívott a közelben szombat délután, amikor a rendőrök rátaláltak. Az incidens ebből alakult ki. A hatóságok közlése szerint a férfi megfenyegette a rendőröket, akik könnygáz segítségével sem tudták őt legyűrni. Amikor a férfi késével a rendőrök felé lendült, 12 golyót eresztettek belé - jelentette az NBC a rendőrök beszámolója alapján.

Az agyonlőtt férfi nagynénje azt hányta a rendőrség szemére, hogy aránytalan mértékű erőszakot alkalmazott. "Semmi szükség nincsen arra, hogy valakibe 12 golyót eresszenek" - mondta Margaret Johnson a New York Daily Newsnak. "Azt hiszem, hogy ezt másképp is meg lehetett volna oldani." A rendőrség egyik képviselője ezzel szemben kijelentette, hogy a rend őrei "megfelelően kezelték" a helyzetet.