Snoop Doggot két évre kitiltották Norvégiából

Vágólapra másolva!
Snoop Dogg amerikai rappert két évre kitiltották Norvégiából, miutén egy fesztiválra igyekezve az egyik norvág repülőtéren lebukott nyolc gramm fűvel. A rapper ügyvédje azt mondta, Snoop Dogg túl fogja élni a döntést.
Vágólapra másolva!

Snoop Dogg mostantól két éven át nem léphet Norvégia területére - ez a döntés született az amerikai rapper kábítószer-birtoklási ügyében. Egy hónappal ezelőtt ugyanis Kjevik repülőterén nyolc gramm marihuánát találtak nála. A rapper éppen egy zenei fesztiválra igyekezett.

A kitiltást Snoop Dogg tudomásul vette. Ügyvédje legalábbis a BBC szerint azt nyilatkozta, nem tervez fellebbezést a döntés ellen, amellyel "együtt tud élni".

Forrás: MTI/Kovács Attila
Snoop Dogg tavaly a Balaton Soundon lépett fel

A rapper - akit eredetileg Calvin Broadusnak hívnak - egy másik kihágást is elkövetett: nem csak fű volt nála, hanem túl sok készpénzt is magánál tartott, amellyel áthágta a norvég szabályozást. Emiatt 52 ezer koronára büntették.

Miután beismerte a vétkeit, tovább engedték a norvég Hove fesztiválra.

Januárban Snoop Doggot Texasban is letartóztatták, mert a turnébuszán kannabiszt találtak. Később figyelmeztetéssel útjára engedték.