800 millió eurót vettek el az olasz maffiától

Vágólapra másolva!
Az akcióban lefoglalt javak között vendéglők, luxus szállodák és vállalatok vannak, tulajdonosuk egy építési vállalkozó, aki a gyanú szerint 1980-tól mosott tisztára pénzeket.
Vágólapra másolva!

Olaszország nápolyi régiójában a hatóságokkal együttműködő maffiózók segítségével 800 millió euró értékben foglaltak le kedden különböző javakat egy vállalkozótól, akit állítólag szoros kapcsolatok fűznek a maffiához - közölte a rendőrség.

Az akcióban lefoglalt javak között vendéglők, luxus szállodák, más ingatlanok és vállalatok vannak. Névleges tulajdonosuk, Angelo Simeoli építési vállalkozó 1980 óta mosott tisztára pénzt a camorra bűnszervezet számára - mondta el a nyomozók egyik vezetője. A vizsgálatokat hét - a hatóságokkal együttműködő - maffiózó vallomása segítette elő - tette hozzá.

A vállalkozó a szervezett bűnözésből származó bevételekből 1069 épületet húzott fel és 99 telket vásárolt meg. A pénzmosásban 32 építkezési és ingatlanforgalmazó cég vett részt Nápoly térségében. Simeoli a camorra négy családjának, köztük a Casalesinak dolgozott 55 bűntársa segítségével. A nyomozás alatt sikerült megtalálni svájci számláit is - mondta el Roberto Prosperi ezredes.